جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

پرسشنامه حساسیت اضطرابی ریس و مک نالی (۱۹۸۵)

از جمله متغیرهای مرتبط با نارسانویسی در کودکان میزان زیاد اضطراب و تمایل به تجربه اضطراب یا در اصطلاح حساسیت اضطرابی می‌باشد که آزمودنی، ابزار اندازه گیری این متغییر را برای شما عزیزان تهیه کرده است. اضطراب به عنوان یک عامل نامساعد، سلامت روانی، موفقیت و عملکرد تحصیلی و به موقع دانش‌آموزان را بطور جدی تهدید می کند (نریمانی، حسن‌زاده و ابوالقاسمی، ۱۳۹۱).

در این میان، حساسیت اضطرابی به عنوان یک متغیر شناختی، نشان دهنده‌ی تفاوت‌های فردی است که به وسیله ترس از احساسات اضطرابی (ترس از ترس) مشخص می‌شود و نشان‌دهنده‌ی گرایش به فاجعه نمایی در رابطه با پیامدهای چنین احساس‌هایی است (ریچیا، اسکمیدت، هوفمند و تیمپانو، ۲۰۱۰).

حساسیت اضطرابی چیست؟

حساسیت اضطرابی یک سازه تفاوت‌های فردی است که در آن فرد از نشانه‌های بدنی که با انگیختگی اضطرابی (افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، سرگیجه) مرتبط است، می‌ترسد و اصولاً از این عقیده ناشی می‌شود که این نشانه‌ها به پیامدهای بالقوه‌ی آسیب‌زای اجتماعی، شناختی و بدنی منجر می‌شود. به عبارت دیگر گرایش به ترس، تفسیر فاجعه‌آمیز نشانه‌های اضطراب است و از عوامل سبب‌شناختی ‌نگهدارنده و تداوم بخش اکثر اختلالات روانی به ویژه طبقه‌ی اختلالات اضطرابی است و در جهت افزایش پاسخ‌های اضطرابی و ایجاد ترس از محرک‌های برانگیزاننده عمل می‌کند.

روایی و پایایی پرسشنامه

بررسی ویژگی‌های روانسنجی این مقیاس، ثبات درونی آن را بین ۰٫۸ تا ۰٫۹ نشان داده است. اعتبار بازآزمایی بعد از ۲ هفته ۰٫۷۵ و به مدت سه سال ۰٫۷۱ بوده است که نشان می‌دهد؛ حساسیت اضطرابی یک سازه شخصیتی پایدار است

مشخصات فایل:

تعداد سوالات: ۱۶

فرمت فایل: word 

تعداد صفحات: ۴

حجم فایل: ۲ K.B

روایی: دارد

پایایی: دارد

نمره گذاری: دارد

منبع: دارد

 

مطلب پیشنهادی

قوی بودن در برابر چالش‌ها: بررسی کلیات سرسختی در روانشناسی

سرسختی نشانه استقامت و تعهد  سرسختی یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به …