شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

درمان شناختی رفتاری (CBT) چگونه ایجاد شد؟

درمان شناختی رفتاری (CBT) نوعی روان درمانی است که به بخش مهمی از روانشناسی تبدیل شده است و در این پست، آزمودنی به چگونگی ایجاد شدن این روش درمانی می پردازد. با ما همراه باشید.

CBT چگونه به وجود آمد؟

درمان شناختی-رفتاری همانطور که می دانیم اولین بار زمانی به وجود آمد که آرون بک، روانکاویدر دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا، سعی کرد مبنایی تجربی برای درمان های روانکاوی که در آن زمان برای افسردگی استفاده می شد، بیابد (بک ، ۲۰۱۱).

 

در حین انجام این کار، بک نتوانست مبنایی تجربی برای روانکاوی پیدا کند، اما دریافت که شناخت (و به طور خاص افکار منفی) نقش عمده ای در افسردگی ایفا می کند.

اجرا و ایجاد درمان شناختی رفتاری (CBT) توسط یک روانشناس خانم

این نقش شناختی در درمانهای روانکاوی معاصر در آن زمان منعکس نشده است. به دنبال این یافته، بک درمان شناختی را به نام:

“روان درمانی ساختارمند، کوتاه مدت، مبتنی بر حال حاضر برای افسردگی، با هدف حل مشکلات فعلی و اصلاح تفکر و رفتار ناکارآمد”.

 

باورها در پشت صحنه CBT

ایده اصلی پشت درمان شناختی رفتاری این است که افراد مبتلا به افسردگی مجموعه ای از باورها را در مورد خود دارند. این باورها باعث می شود که آنها در واکنش به مشکلات به طور خودکار افکار منفی داشته باشند، و این افکار باعث می شود که از درون عقب نشینی کرده و بیشتر افسرده شوند.

 

بک احساس می کرد که این با تفکر معاصر در مورد افسردگی در تناقض است، زیرا احساس می کرد درمان افسردگی در آن زمان بیش از حد بر تجربیات قبلی تمرکز داشت تا باورها و تجربیات روزمره. بک با درک اهمیت شناخت و تفکر روزانه در افسردگی و علائم افسردگی، انقلابی در درمان افسردگی ایجاد کرد.

 

سرانجام این تغییر در تفکر به اختلالات دیگر نیز راه پیدا کرد، زیرا درمان شناختی رفتاری به عنوان درمانی برای اختلالات غیر افسردگی مورد استفاده قرار گرفت، که بعداً در مقاله کاربردهای CBT به آن خواهیم پرداخت.

 

بک و یاری همکارانش

بک یافته های خود را با همکارانش در دانشگاه پنسیلوانیا در میان گذاشت و آنها موفقیت مشابهی را در درمان بیماران خود با درمان شناختی-رفتاری (که در آن زمان فقط درمان شناختی نامیده می شد) پیدا کردند. این امر باعث شد تا بک و همکارش جان راش مطالعه ای را با مقایسه اثربخشی این درمان جدید با داروی ایمی پرامین، یک داروی ضد افسردگی انجام دهند و دو درمان را به طور مشابه موثر بدانند.

 

تهیه و انتشار دفترچه راهنمای درمان شناختی رفتاری

از آنجا، بک و همکارانش مطمئن بودند که درمان شناختی رفتاری می تواند به عنوان یک درمان برای افسردگی باشد، بنابراین آنها یک دفترچه راهنمای درمان شناختی رفتاری را منتشر کردند و (که بعداً شناخته می شود) رفتار درمانی شناختی پس از دانشگاه پنسیلوانیا مورد استقبال قرار گرفت. 

در این پست با چگونگی ایجاد درمان شناختی رفتاری (CBT) و پیدایش روشی نوین در درمان های روانشناسی آشنا شدید، امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. 

مطلب پیشنهادی

قوی بودن در برابر چالش‌ها: بررسی کلیات سرسختی در روانشناسی

سرسختی نشانه استقامت و تعهد  سرسختی یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − شش =