جمعه , ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مبانی نظری و پیشینه تحقیق هیپنوتراپی

در این پست از آزمودنی به معرفی پیشینه تحقیق هیپنوتراپی می پردازیم. با ما همراه باشید.

برشی از متن مبانی نظری 

صفت هیپنوتیزم پذیری

میزان هیپنوتیزم پذیری شخص صفتی نسبتا ثابت در سراسر چرخه زندگی و قابل سنجش نیز می باشد. فرآیند هیپنوتیزم شدن تبدیل می کند. تجربه حالت تمرکز هیپنوتیک مستلزم تقارب سه جزء اساسی است:جذب، تجزیه، و تلقین پذیری(سادوک و سادوک، ۱۹۳۸، ترجمه پور افکاری، ۱۳۹۰).

جذب: توانایی کاستن از آگاهی محیظی است که منجر به توجه موضعی بیشتر می گردد. به طور استعاره ای آن را می توان لنز زوم روان شناختی شمرد که توجه را نسبت به یک فکر را هیجان افزایش داده و به حذف فزاینده کلی متن، حتی وقوف به زمان و مکان می انجامد(سادوک و سادوک، ۱۹۳۸، ترجمه پور افکاری، ۱۳۹۰).

تجزیه: جدا شدن از اجزای هشیاری هویت، درک، حافظه یا پاسخ حرکتی فرد با عمیق تر شدن تجربه هیپنوتیک است. نتیجه آن است که اجزای خود آگاهی، زمان، درک، و فعالیت فیزیکی بدون آگاهی هشیارانه بیمار روی می دهد و ممکن است غیر ارادی به نظر برسد(سادوک و سادوک، ۱۹۳۸، ترجمه پور افکاری، ۱۳۹۰).

هیپنوتیزم درمانی سنتی

هدف از هیپنوتیزم درمانی سنتی ایجاد سکون و آرامش به صورت  مستقیم است. اکثر درمانگران سنتی سعی دارند که علائم تخفیف درد و یا رفع ناراحتی های روانی را، بدون کشف علل زیر بنایی آن علائم را بدست بیاورند. با این وجود برخی از درمانگران که به این رویکرد اعتقاد دارند، دریافته اند که روش های تشخیص بینش یا بینش هدایت شده[۱] که مبتنی بر ترغیب، استدلال و باز اموزی هستند، گاهی اوقات در بدست آوردن علائم تسکین درد یا رفع آلام روحی ضروری هستند.

در این بخش آنان بر ارزیابی مجدد منطقی (باز سازی شناختی[۲])  که در بر گیرنده تلقینات هیپنوتیزمی برای تغییر الگوهای فکری با علائم بالینی است تاکید دارند (دارابی، ۱۳۸۲).

تحلیل هیپنوتیزمی یا هیپوآنالیز

فروید کار آیی تلقین مستقیم را در درمان ناراحتی های روانی مورد سوال و تردید قرار داد. در هیپوآنالیز[۳]  و در شرایط خلسه عمیق، دفاع ها، رویاها، و پدیده انتقال[۴] و بسیاری دیگر از مفاهیم روان کاوری مورد برررسی و تحلیل قرار می گیرد.

علاوه بر این، روش های تحلیلی استاندارد از قبیل تداعی آزاد[۵] و تعبیر رویا[۶] در شرایط خلسه آسان تر و سریع تر صورت می گیرد. تجربه ها و پژوهش ها نشان می دهند که در شرایط هیپو آنالیز، دوره درمان بسیار کوتاه تر می شود و دلیل آن می تواند عوامل متعددی باشد.

در این میان می توان به ارتباط مستقیم با ضمیر ناهشیار نام برد. در شرایط هیپنوز، بیمار مقاومت کمتری دارد و به این دلیل، بسیار آسان تر با ضمیر ناهشیار خود روبرو می شود(دارابی، ۱۳۸۲).

فهرست مطالب این پیشینه تحقیق

  • هیپنوتراپی. ۲
  • هیپنوتیزم. ۲
  • صفت هیپنوتیزم پذیری.. ۲
  • تعیین میزان هیپنوتیزم پذیری.. ۳
  • رویکرد های هیپنوتیزم درمانی.. ۳
  • هیپنوتیزم درمانی سنتی.. ۳
  • تحلیل هیپنوتیزمی یا هیپوآنالیز. ۴
  • رویکرد رفتاری.. ۴
  • رویکرد هیپنوتراپی رفتاری-شناختی.. ۵

* در اینجا تنها بخشی از فهرست مطالب این ادبیات تحقیق ذکر شده است. 

مشخصات فایل ادبیات و پیشینه تحقیق روانشناسی

فرمت: doc (word)
تعداد صفحات:  ۲۰
حجم فایل: ۱ MB
فهرست مطالب: دارد
پاورقی مناسب: دارد
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
قابلیت ویرایش: دارد
ضمانت فایل: دارد

 

مطلب پیشنهادی

قوی بودن در برابر چالش‌ها: بررسی کلیات سرسختی در روانشناسی

سرسختی نشانه استقامت و تعهد  سرسختی یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به …