یکشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

ادبیات تحقیق و پرسشنامه آزمون های سنجش حافظه

در این پست از آزمودنی به معرفی ادبیات تحقیق و پرسشنامه آزمون های سنجش حافظه می پردازیم، با ما همراه باشید.

برشی از متن مبانی نظری 

پارسونز و همکاران (۱۳۸۲) در پژوهشی با عنوان « تفاوت‌های جنسی و شناخت » بیان کردند که یافته‌ها بیشتر در مورد تفاوت‌های جنسیتی در عملکرد شناختی برتری زنان نسبت به هماهنگی دیداری – حرکتی و توانایی زبان و برتری مردان در کارهای مکانیکی را نشان می‌دهد.

به طور کلی، نقاط قوت گروه در سال‌های اولیه مدرسه بیشتر در دوران نوجوانی آغاز و از طریق بزرگ سالی پایدار باقی می‌ماند. مطالعات حاضر آزمایش کرد که آیا الگوهای آغاز شده در سال های اولیه در میان سی نفر از افراد بالغ باقی مانده و هم چنین تفاوت‌های جنسیتی در آزمون‌های شناختی بررسی شده است.

نتایج نشان می‌دهد که اگرچه الگوهای آغازین در سال‌های اولیه در طول زمان برای مردان پایدار باقی می‌ماند، الگوهای تعیین شده برای زنان با سن تغییر می‌یابد. یافته ها در حمایت از یک مزیت مردان در انجام وظایف دیداری – فضایی در میان افراد مسن کامل شده است و در توانایی کلامی در میان افراد سالمند و حافظه ی کلامی  زن و مرد تفاوت معناداری مشاهده نشده است.

 

دادین و همکاران ( ۲۰۰۸) در پژوهشی با عنوان « بررسی رابطه بین چرخه‌ی طبیعی هورمون های جنسی و تفاوت‌های جنسی در حافظه » انجام دادند. بدین منظور ۳۹ نفر ( ۲۰ مرد و ۱۹ زن ) مورد آزمون قرار گرفتند.

در تحقیقات نشان داده شده است که زنان دارای مزیت در حافظه‌ی بینایی، کلامی و مهارت‌های زبانی و مردان دارای مزیت که در استدلال انتزاعی، حل مسائل ریاضی و هم چنین در مهارت‌های فضایی هستند.

نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش سطوح هورمون توستوسترون عملکرد مردان در مهارت‌های فضایی افزایش می‌یابد. هم چنین نتایج نشان داد که با افزایش سطوح هورمون آندروژن عملکرد زنان در حافظه ی بینایی و کلامی افزایش می‌یابد.

 

در مطالعه‌ی مسیو، پاور و همکاران [۱] (۲۰۰۲) تفاوت‌های حافظه‌ی آشکار و ضمنی در گروه‌های افسرده، مضطرب و عادی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که افراد افسرده در حافظه‌ی آشکار و افراد مضطرب در حافظه‌ی ضمنی سوگیری آشکاری دارند. افراد افسرده، اطلاعات منفی را به طور آشکار در حافظه ضبط و بسط می‌دهند و افراد مضطرب از ضبط آگاهانه‌ی این اطلاعات اجتناب می‌کنند.

رحمان، باکار و همکاران[۲] ( ۲۰۱۱) در پژوهشی با عنوان « نبود تفاوت‌های جنسیتی در حافظه موقعیت فضایی طرح های انتزاعی » نشان دادند که هیچ تفاوت جنسیتی در آزمون حافظه ی دیداری ( برای یادآوری و بازشناسی ) و حافظه‌ی موقعیت ( شیء ) در بین ۳۰ مرد و ۳۰ زن مقایسه شده، وجود ندارد و یافته ها نشان از یک عدم تفاوت جنسیتی در جنبه های صرفاً دیداری و فضایی حافظه‌ی موقعیت دارد.

فهرست مطالب این پیشینه تحقیق

این ادبیان شامل آزمون های سنجش حافظه دیداری که در زیر نام برده شده، می باشد. دقت لازم به این نکته را داشته باشید که آزمون ها به صورت کامل و جامع نیستند بلکه اشاره ای به کلیت آنها شده است. بخش ادبیات و پرسشنامه به صورت جامع و کامل است. 

  • آزمون بینایی بنتون
  • آزمون بینایی کیم کاراد
  • آزمون تصاویر درهم ری – استریه
  • مقیاس حافظه ی وکسلر (WMS)
  • آزمون یادگیری جفت ارتباط(PAL)
  • ادبیات 
  • منابع فارسی 
  • منابع لاتین
  • پرسشنامه رایگان

مشخصات فایل ادبیات و پیشینه تحقیق روانشناسی سنجش حافظه: 

فرمت: doc (word)
تعداد صفحات:  ۴۰
حجم فایل: ۱ MB
پرسشنامه رایگان: دارد
فهرست مطالب: دارد
پاورقی مناسب: دارد
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
قابلیت ویرایش: دارد
ضمانت فایل: دارد

منابع زیر ممکن است به پیشبرد بهتر پژوهش شما کمک کند:

مطلب پیشنهادی

قوی بودن در برابر چالش‌ها: بررسی کلیات سرسختی در روانشناسی

سرسختی نشانه استقامت و تعهد  سرسختی یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به …