پنج شنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

مبانی نظری و پیشینه تحقیق هیجان

در این پست از آزمودنی به معرفی پیشینه تحقیق هیجان می پردازیم، با ما همراه باشید.

برشی از متن مبانی نظری 

راهبرد­های شناختی تنظیم هیجان 

هیجان نقش مهمی در جنبه های مختلف زندگی نظیر سازگاری با تغییرات زندگی و رویدادهای تنیدگی زا ایفا می­کند. اصولاً، هیجان را می توان واکنش­های زیست­شناختی به موقعیت هایی دانست که آن را یک فرصت مهم یا چالش برانگیز ارزیابی می­کنیم و این واکنش­های زیستی با پاسخی که به آن رویدادهای محیطی می­دهیم، همراه می­شوند (گرانفسکی و همکاران، ۲۰۰۱).

هر چند هیجان­ها مبنای زیستی دارند، اما افراد قادرند بر شیوه­هایی که این هیجان­ها را ابراز می­کنند، اثر بگذارند. این توانایی که نظم­جویی هیجان نامیده می­شود، فرآیندهای درونی و بیرونی­­ای است که مسئولیت کنترل، ارزیابی و تغییر واکنش­های عاطفی فرد را در مسیر تحقق یافتن اهداف بر عهده دارد.

بنابراین نظم­جویی هیجان، یک اصل اساسی در شروع، ارزیابی و سازماندهی رفتار سازگارانه و هم­چنین جلوگیری از هیجان­های منفی و رفتارهای ناسازگارانه محسوب می­شود.

تنظیم هیجان می تواند آگاهانه یا ناآگاهانه، زودگذر یا دائمی و رفتاری و یا شناختی باشد، تنظیم هیجان رفتاری، نوعی از تنظیم هیجان است که در رفتار آشکار فرد دیده می­شود نسبت به تنظیم هیجان شناختی که قابلیت مشاهده ندارد و زودگذر است.

تنظیم هیجان موفق همراه با دستاوردهای مثبت می­باشد، دستاوردهایی چون رشد صلاحیت­های اجتماعی، و در مقابل، هیجان تنظیم نشده با اشکال برجسته آسیب­های روانی همراه است، مثلاً گفته شده است که عدم تنظیم هیجان می تواند منادی رفتارهای مشکل­آفرینی هم­چون خشونت باشد (دیلون، ریچی، جانسون و لا- بار[۲]، ۲۰۰۷). پژوهش­ها نشان داده­اند که طبقه ی قدرتمندی از تنظیم هیجان شامل راه­های شناختی اداره­ی اطلاعات هیجانی تحریک کننده است.

راهبردهای شناختی منفی تنظیم هیجان

سرزنش خود: خود را مسئول و مقصر دانستن در تجربیات تلخ. کسی که در وقایع پیش آمده به سرزنش خود می­پردازد به این معنی است که شخص به شدت گرفتار احساس گناه است. احساس گناه بالا ممکن است منجر به بیماری­های روانی چون افسردگی باشد گفته می­شود سبک­های اسنادی در سرزنش خود دخیل هستند و با افسردگی و دیگر بیماری­های روانی نیز مرتبط می­باشند. سرزنش خود در سطح رفتاری با بازده مثبت در عملکرد همراه می­شود.

فهرست مطالب این پیشینه تحقیق

  • راهبردهای شناختی تنظیم هیجان. ۲
  • مدلهای نظری و انواع راهبردهای تنظیم شناختی هیجان. ۶
  • راهبردهای شناختی تنظیم هیجان عبارتاند از: ۱۰
  • راهبردهای شناختی منفی تنظیم هیجان. ۱۰
  • راهبردهای شناختی مثبت تنظیم هیجان. ۱۱
  • تنظیم هیجان و آسیبشناسی روانی.. ۱۲
  • منابع. ۱۶
  • منابع انگلیسی.. ۱۸

مشخصات فایل ادبیات و پیشینه تحقیق روانشناسی: هیجان

فرمت: doc (word)
تعداد صفحات:  ۲۶
حجم فایل: ۱ MB
فهرست مطالب: دارد
پاورقی مناسب: دارد
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
قابلیت ویرایش: دارد
ضمانت فایل: دارد

مطلب پیشنهادی

قوی بودن در برابر چالش‌ها: بررسی کلیات سرسختی در روانشناسی

سرسختی نشانه استقامت و تعهد  سرسختی یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به …